Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
grondwerk - riooltechniek en riolering aanleg

Nare luchtjes in en om het huis door rioolproblemen

Diverse werkzaamheden aan de riolering

Nare luchtjes in en om het huis kunnen je wooncomfort flink verstoren. Vaak zijn deze geuren het gevolg van rioolproblemen. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen, omdat de geuren niet alleen hinderlijk zijn, maar ook kunnen wijzen op onderliggende problemen die verdere schade aan je woning kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende of een verstopte riolering. De stankoverlast kan zich op allerlei plekken manifesteren, zoals in de:

  • Afvoer
  • Kelder of kruipruimte
  • Toilet
  • Badkamer
  • Septictank
  • Buitenriolering

Witlox geeft je graag wat tips over oorzaken en oplossingen van die nare geurtjes. Natuurlijk kun je ons ook inschakelen voor inspecties, reparaties en ontstoppingen!

Een stinkende afvoer

Een van de meest voorkomende bronnen van nare luchtjes in huis is een stinkende afvoer. Deze geuren ontstaan meestal door ophopingen van vet-, voedsel- en zeepresten, wat verstoppingen veroorzaakt. Stilstaand water en de groei van bacteriën zorgen vervolgens voor de onaangename geuren die je ruikt.

Door de afvoeren regelmatig met kokend water door te spoelen, kun je vet- en voedselresten verwijderen en zo verstoppingen voorkomen. Ook huismiddeltjes, zoals een mengsel van azijn en baking soda, zijn effectief voor het neutraliseren van geuren. Echter, bij hardnekkige problemen kun je het beste de rioolreinigingsdienst van Witlox inschakelen. Onze specialisten kunnen diepere verstoppingen en ophopingen snel en efficiënt aanpakken.

Kelder en kruipruimte

Ruikt het raar in de kelder of de kruipruimte? Nare luchtjes in dat soort ruimtes kunnen zijn ontstaan door vochtproblemen, schimmelgroei, maar ook door lekkages in het riool. Deze geuren kunnen zich dan door het hele huis verspreiden en dat kan je woongenot aanzienlijk verminderen.

De installatie van een goed functionerend drainagesysteem kan helpen om overtollig water en vocht effectief af te voeren. In een kruipruimte kan het blazen van schelpen een goede oplossing zijn. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren om eventuele lekkages in het rioolsysteem tijdig op te sporen en te repareren. Witlox kan je uiteraard van dienst zijn, zodat problemen snel en effectief geïdentificeerd worden en verdere schade wordt voorkomen.

Toilet

Geuren uit het toilet worden vaak veroorzaakt door een slecht functionerende afvoer, een droge sifon of een defecte ontluchtingspijp. Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de sifon altijd gevuld is met water om rioollucht te blokkeren. Ook de ontluchtingspijp moet goed functioneren, omdat een defect hierin kan leiden tot vervelende geuren. Als deze problemen aanhouden, kan Witlox een grondige diagnose stellen en de nodige reparaties uitvoeren om het probleem te verhelpen.

Keuken

De keuken is een andere plek waar nare luchtjes kunnen ontstaan, vooral door verstoppingen in de gootsteen en vaatwasser. Door het plaatsen van zeefjes in de gootsteen kun je voorkomen dat voedselresten in de afvoer terechtkomen, wat helpt om verstoppingen te voorkomen. Reinig ook de afvoer en de vaatwasser regelmatig met speciale reinigingsmiddelen. Zo kun je de opbouw van vuil minimaliseren. Als verstoppingen regelmatig terugkeren, kan een uitgebreide reiniging van de keukenafvoeren door Witlox noodzakelijk zijn.

Badkamer

Badkamers zijn vaak niet goed geventileerd. In combinatie met zeep- en haarophopingen in de afvoer, kan dat zorgen voor vervelende luchtjes of een stinkende afvoer. Maak de afvoeren regelmatig schoon en zorg dus voor een goede ventilatie om vocht én geurtjes effectief af te voeren. Is er een complexer probleem aan de hand? Dan kan Witlox Rioolreiniging & Ontstoppingsdienst geavanceerde technieken inzetten om badkamerafvoeren te ontstoppen en ventilatieproblemen aan te pakken.

Septictank

Bij woningen met een septictank kunnen geuren ontstaan als de tank niet goed functioneert of vol is. Regelmatig onderhoud en controle zijn cruciaal om geuren en overstromingen te voorkomen. Witlox biedt onderhoudsdiensten voor septictanks, inclusief ledigen en grondige inspecties, om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft werken.

Buitenriolering

Lekkages of breuken in de buitenriolering kunnen geuren verspreiden in de tuin of rond het huis. Regelmatig onderhoud van het rioolsysteem is noodzakelijk om problemen dit soort problemen vroegtijdig te signaleren en op te lossen. Ook een professionele inspectie helpt om eventuele lekkages of breuken te detecteren en te repareren. Witlox biedt alle services om deze problemen te verhelpen.

Waarom kiezen voor Witlox?

Als je te maken hebt met nare luchtjes in en om je huis, kan Witlox je helpen. Met onze jarenlange ervaring en expertise in rioolproblemen bieden we effectieve en duurzame oplossingen. We zorgen voor snelle en efficiënte service, van inspectie tot reparatie en onderhoud. Ons team van deskundigen staat klaar om zelfs de meest hardnekkige problemen aan te pakken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een afspraak. Wij staan klaar om al je rioolproblemen op te lossen en jouw woning te verlossen van vieze geurtjes!